Verkiezingsprogramma 2010-2014 CDA Borsele
Home
Nieuws.Bestuur.Fractie.Wethouder.Programma.Archief.Contact.
Project asbestverwijdering stagneert door regelgeving               januari 2018


asbest

 

 

 

 

 

 

Project asbestverwijdering stagneert door regelgeving

Op initiatief van het CDA Borsele hebben PvdA en SGP/ChristenUnie en CDA in de raadsvergadering van 11 januari een motie ingediend vanwege het probleem met asbestverwijdering. De motie werd op D66 en VVD na, door alle andere partijen gesteund.

Ondernemers die asbest van hun dak willen halen, worden erg gefrustreerd door de nieuwe regelgeving dat dit niet mag met een werkbak aan een hijskraan. Ondanks dat de Tweede Kamer in oktober een motie heeft aangenomen om dit weer wel mogelijk te maken, wordt er door de minister getraineerd. Men zet in op een onderzoek, bureau via aanbesteding en dergelijke.

Voordat we het weten zijn we zo weer een jaar verder.

In die tussentijd zit de asbestsanering op slot met als gevolg dat alles duurder wordt, vele malen zelfs. De vraag rijst of dit alles nog wel betaalbaar blijft. Bovendien ligt er een opdracht asbest voor 2024 van de daken te hebben, je zou zeggen wat opgeruimd is, is alvast opgeruimd. We denken met deze motie druk op de ketel te zetten, zonder uiteraard de veiligheid geweld aan te doen.

Waarom nu, zou je zeggen, dat is vooral omdat we geconfronteerd worden met ondernemers die erg tegen deze regelgeving aanlopen.

 

Terug